mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










27. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Dan Simmons
Narozen: 4.4.1948

Dan Simmons, nar. 4. 4. 1948 v Peorii ve státě Illinois, patří dnes již ke starší generaci renomovaných a osvědčených autorů science fiction, jeho tvorba se ale ani zdaleka pouze na SF neomezuje. Největšího úspěchu ovšem nepochybně dosáhl s cyklem epických SF románů Hyperion, Pád Hyperionu, Endymion a Vzestup Endymionu. Český čtenář ho navíc mohl poznat z bohaté povídkové tvorby, v níž mistrovsky kombinuje prvky SF, fantasy i hororu. Kritikou je velice pozitivně hodnocena i zatím třídílná série detektivních románů tvrdé školy, spojených postavou soukromého očka Joea Kurtze.
Simmons po ukončení studia pedagogiky na Washingtonově univerzitě v St. Louis roku 1971 osmnáct let pracoval jako učitel na základních školách. První povídku uveřejnil roku 1982, od fenomenálního úspěchu Hyperionu roku 1989 se věnuje výhradně literární činnosti. Za tentýž román je také nositelem ceny Hugo a obdržel i řadu dalších ocenění za své povídky. V současné době žije s manželkou a dcerou na úpatí Rocky Mountains v Coloradu.

Knihy od autora
Terror
Dan Simmons
překlad: Pavel Medek
kategorie: Thrillery , Fantasy

 
Arktická výprava se mění v zoufalý boj o přežití… tajemný a nelítostný netvor nemá slitování.
Na rok 2017 se chystá premiéra TV seriálu, natočeného na motivy tohoto románu. Producenty jsou mimo jiné: Ridley Scott a Dan Simmons.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 648 str. | 499 Kč Vyšla 12.10.2016
Pokročilé

Knihy od autora:

NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o