mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










26. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Clayton Crain

Clayton Crain je malíř, který miluje zrůdy. I když dokáže namalovat i normálního člověka, tak je vidět, že ho to zrovna moc netankuje a že opravdu ve své kůži je teprve ve chvíli, kdy kreslí něco, co má spoustu chapadel, zubů a očí. Něco, co se rozplizává po celé stránce a hází kolem sebe domy. Zatímco obyčejní lidé vypadají v jeho podání jako uprchlé figuríny z voskového muzea, tak monstra vyhlížejí více než živě.
Clayton Crain má školu Image a učil se u Todda McFarlana. Začínal s komiksy jako Curse of Spawn, Kiss Psycho Circus, Darkness či Sam and Twitch – čili samé temnější až pekelné záležitosti. Většinou z toho dělal vždycky jen pár sešitů a ještě tak netlačil na počítačovou malbu. Tu naplno rozbalil až v mlátičce Venom/Carnage, ve které proti sobě pustil dva zabijácké symbionty. Pozici si potvrdil komiksem Ghost Rider: Road to Damnation a dokázal, že jeho síla je skutečně hlavně v monstrech a akci. Na to dal také důraz i během svého působení u Sensational Spider-Mana.
S Garthem Ennisem se nad Ghost Riderem sešel ještě jednou – tentokrát u historického (a vážnějšího) příběhu z války Severu proti Jihu – Ghost Rider: Trail of Tears.
Momentálně má Clayton Crain kreslit drsnější odnož X-Menů jménem X-Force. A jelikož tam o příšery a masivní souboje nebude nouze, tak si troufáme tvrdit, že bude ve svém živlu.

Knihy od autora
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o