mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










25. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Scott McCloud

Scott McCloud (jde o mírně pozměněný pseudonym; jeho původní příjmení je McLeod) se narodil v Bostonu 10. června v roce 1960, v době, kdy v USA zrovna nabírala na síle druhá velká vlna obliby komiksů. Když mu bylo třiadvacet let, po krátkém zaměstnání u DC Comics se stal součástí sílícího hnutí nezávislých tvůrců: začal kreslit a psát seriál Zot!, který má třicet šest dílů ve dvou sériích a díky kterému se McCloud prosadil jako autor s báječným fabulačním nadáním a vypravěčskými schopnostmi.
V roce 1993 vydal Scott McCloud knihu Jak rozumět komiksu (Understanding Comics), jedno z největších analytických děl o komiksu, jaké kdy vzniklo. Kniha měla velký úspěch u kritiky a čtenářů – a také vyvolala takový zájem médií, že se McCloud stal vyhledávaným odborníkem na komiksovou teorii, a mohl se tudíž usilovně věnovat obhajobě a propagaci komiksu jako média.
V letech 2000 a 2006 vyšly další autorovy teoretické práce o komiksu (Reinventing Comics a Making Comics).
Scott McCloud je čtyřnásobný držitel Eisnerovy a Harveyovy ceny a jeho práce byly přeloženy do čtrnácti jazyků. Je autorem Listiny práv komiksových tvůrců, jíž se snažil posílit autorskoprávní pozici svou i svých kolegů ve vztahu k velkým nakladatelstvím. V reálném světě žije v Kalifornii, v tom elektronickém ho najdete na adrese www.scottmccloud.com.

Knihy od autora
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o