mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










25. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Mark Millar

Mark Millar je Skot jako poleno – a jako každý správný obyvatel ostrovní říše začínal s komiksem v nakladatelství 2000 AD. A hned stihl způsobit menší skandál příběhem o věčně opilé lady Dianě.
Na americkou půdu vstoupil Mark Millar dost opatrně. Trh si oťukal Swamp Thingem a bez větší pozornosti proběhl i Flashem. První komiks, kterým opravdu zabodoval, byla týmovka Authority, kterou převzal po Warrenu Ellisovi. Ostatně, s Ellisem jsou si hodně podobní. Oba jsou to cynici, oba mají slabost pro asociální hrdiny a oba trpí odporem k autoritám.
Poté Millar nastartoval řadu Ultimate X-Men, kde radikálně převyprávěl začátky jednoho z nejslavnějších superhrdinských týmů. S tím měl úspěch, takže rozjel Ultimates, akční fresku, ve které se megalomanské bitevní scény střídají s nelítostnými kopanci pod pás. Millarův svět není zrovna vlídné místo k životu.
To ostatně dokázal i komiksem Superman: Red Son, který popisuje, co by se stalo, kdyby malý Jor-El dopadl na zem jen o pár hodin dříve a místo do Ameriky by ho trajektorie zanesla do Sovětského svazu.
Pak Millar napsal svůj „nejzlejší“ komiks, Mrtvý nebo živý (který byl v poměrně krotším provedení zfilmovaný a šel u nás pod originálním názvem Wanted). Millar zaválel kupříkladu i s Ultimate Fantastic Four, kde vymyslel největší marvelovský hit poslední doby – zombie verze slavných hrdinů.
Millar je nejen kontroverzní tvůrce, který rád šokuje, ale i skvělý vypravěč s citem pro postavy. Není divu, že každý jeho komiks je událostí – a že jeho nejnovější hit Kick Ass, brutální komiks o klukovi, který se rozhodne stát v našem světě superhrdinou, se už přepisuje pro stříbrné plátno.

Knihy od autora
Superman: Rudá hvězda
Dave Johnson, Mark Millar, Kilian Plunkett
překlad: Martin D. Antonín
kategorie: Komiksy

 
Představte si realitu, v níž nejmocnější superbytost celého světa nevyrostla v kansaském Smallville – a dokonce ani v Americe… Svěží vyprávění z paranoidních dob studené války.
vázaná | 168 str. | 499 Kč Vyšla 7.10.2020
Pokročilé

Knihy od autora:

NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o