mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










20. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Mark Verheiden

První komiks ze série Predátor se objevil už v roce 1989. Jednalo se právě o příběh Betonová džungle, kterým začínáme i my. Tenhle čtyřdílný akční epos byl tak úspěšný, že byl později přepracovaný i do románové podoby a počítačové hry.

Betonovou džungli (a další dva, na ni přímo navazující příběhy) stvořil Mark Verheiden, který je u nakladatelství Dark Horse od samých jeho začátků a je specialistou na rozvíjení filmových příběhů. V roce 1988 začal na Vetřelcích a jakmile se objevil Predátor, vzal si do práce i jeho. A na obou komiksech je vidět, že Mark Verheiden má cit pro filmové vyprávění. Jeho Predátoři jsou přesně v duchu akčních filmů osmdesátých let, mají svalnaté revoltující hrdiny, velké zbraně, obrovské demolice a velké ztráty na životech. A mimochodem, jsou o dost lepší než to, co nakonec filmaři natočili jako dvojku. Ostatně, není divu. Mark Verheiden má na kontě i pár scénářů: třeba k Masce, k Timecopovi, či k seriálu Battlestar Galactica. Taky občas produkuje – třeba hororovou komedii My Name is Bruce.
Je toho dost… a tak, aby byl Mark Verheiden nějak odměněn za své zásluhy (hlavně co se Vetřelce a Predátora týče), byla po něm pojmenovaná jedna postava ve filmu Vetřelec vs. Predátor. A samozřejmě, byla zabita.

Knihy od autora
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o