mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










27. 7. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
John Wyndham

John Beynon Harris (1903–1969), milovníkům vědecko-fantastické literatury mnohem známější jako John Wyndham, se narodil roku 1903 jako syn kovářovy dcery a advokáta z Jižního Walesu. Po roce 1925 začala jeho dráha profesionálního spisovatele, ale jeho fantastické povídky a detektivní romány, publikované takřka výhradně ve Spojených státech, příliš velký ohlas nevyvolaly. Ve sci-fi literatuře se výrazně prosadil až po druhé světové válce, v níž sloužil zprvu jako vojenský cenzor a později v řadách Královského spojovacího vojska. Stalo se tak právě románem Den trifidů (1951), po němž následovaly tituly Vetřelci z hlubin (1953), Kukly (1955), Midwichské kukačky (1957), Volání hvězd (1959), Trampoty s lišejníkem (1960), Chocky (1968) a posmrtně vydaná Pavučina (1979). Vedle těchto románů, jež Wyndhama rychle povýšily na klasika vědecko-fantastického žánru, vydal i řadu povídkových sbírek.

Knihy od autora
Den trifidů
John Wyndham
překlad: Jaroslav Kořán
kategorie: Fantasy

 
Je den trifidů soumrakem lidstva?
Na to odpovídá klasická katastrofická sci-fi, která se vám v tomto vydání dostává po dlouhé době do rukou ve své necenzurované podobě. Součástí knihy je předmluva Martina Šusta a obsáhlý autorský profil Johna Wyndhama.
KNIHU s akční slevou 20 % koupíte zde.

E-knihu a ukázku najdete zde.
brožovaná | 280 str. | 299 Kč Vyšla 15.11.2021
Den trifidů
John Wyndham
překlad: Jaroslav Kořán
kategorie: Fantasy , Romány

 
Legendární sci-fi román o tom, jak neznámý roj meteoritů způsobí u většiny pozemšťanů slepotu a jak toho využijí průmyslové rostliny „trifidi“, které náhle vyvinou zcela nečekané vlastnosti a zaútočí na lidi, má v sobě dostatek prvků neobvyklosti, aby čtenářsky přitahoval.
Obálka: Karel Jerie
E-knihu a ukázku najdete zde.
brožovaná | 272 str. | 269 Kč Vyšla 5.12.2014
Den trifidů
John Wyndham
překlad: Jaroslav Kořán
kategorie: Romány , Fantasy

 
Legendární sci-fi román o tom, jak neznámý roj meteoritů způsobí u většiny pozemšťanů slepotu a jak toho využijí průmyslové rostliny ”trifidi”, které náhle vyvinou zcela nečekané vlastnosti a zaútočí na lidi, má v sobě dostatek prvků neobvyklosti, aby čtenářsky přitahoval.
Obálka a ilustrace: Alois Křesala
vázaná | 283 str. | 229 Kč není skladem
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o