mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










26. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Brian Wood

Scenárista a malíř, který začínal s grafickými návrhy k počítačovým hrám pro Rockstar Games. Pracoval kupříkladu na hrách Grand Theft Auto, Max Payne či Manhunt. Jeho první komiks vznikl pro nakladatelství Image, jmenoval se Channel Zero a obsahoval všechna témata typická pro Woodovu pozdější tvorbu – antiutopii, společenskou kritiku i charakterovou drobnokresbu. Možná i díky tomu si ho všiml Warren Ellis (Transmetropolitan, Fell: Kruté město) a přetáhl ho do Marvelu, aby svůj cit pro charaktery použil na sérii Generation X. Dlouho to sice nevydržel, šéfové Marvelu se rozhodli „X-vesmír“ osekat na naprosté minimum, ale to už si Brian Wood udělal jméno, takže opustil Marvel a spolu s Becky Cloonanovou rozjel svou první velkou úspěšnou řadu, sérii Demo.
I když se Demo točí kolem lidí s nadpřirozenými schopnostmi, není to ani superhrdinský ani akční komiks… je to civilní příběh soustředící se hlavně na lidské osudy – tlumenější verze Vycházejících hvězd. Za Demo získal Wood dvě ceny Willa Eisnera.
Následovala už čistě psychologická série Local, sledující hrdinku (skrz uzavřené jednosešitové příběhy), jak se protlouká Amerikou, potkává různé typy lidí, packá si život a vyvíjí se. Dál Wood stvořil sci-fi akční satiru Supermarket a komiksovou knihu Tourist, o turistovi, který nese v batohu víc než jen spacák a náhradní ponožky. Taky pro Vertigo rozjel vikinskou ságu s prvky fantasy Northlanders.
Brian Wood se pohybuje na hraně nezávislého komiksu. Jeho civilní a inteligentní vyprávění, často podehrávající akční události, bylo plně využité u série DMZ, která se rychle stala jeho největším dílem.

Knihy od autora
DMZ 6: Krvavé volby
Riccardo Burchielli, Brian Wood
překlad: Martin Antonín
kategorie: Komiksy

 
Přichází Parco Delgado, „hlas lidu“, charismatický pouliční politik odhodlaný porazit vládu USA ve vůbec prvních volbách, které se v DMZ v době války odehrají. Matty Roth se rozhodl přijmout Parcův boj za svůj a vstupuje do jeho týmu, aby přidal sílu svého jména k jeho.
brožovaná | 144 str. | 399 Kč Vyšla 9.10.2013
DMZ 5: Skrytá válka
Riccardo Burchielli, Brian Wood
překlad: Martin Antonín
kategorie: Komiksy

 
NEW YORK... též známý jako Země nikoho, uprostřed druhé americké občanské války. Nezkušený fotoreportér Matty Roth je na místě a slouží jako osamělý hlas zdejších obyvatel zoufale zápasících o přežití uprostřed nejnebezpečnější válečné zóny celé planety.
brožovaná | 144 str. | 399 Kč Vyšla 24.4.2013
DMZ 4: Palba do vlastních
Riccardo Burchielli, Brian Wood
překlad: Martin Antonín
kategorie: Komiksy

 
V příběhu PALBA DO VLASTNÍCH Roth nepříliš nadšeně souhlasí, že pro Liberty News uskuteční rozhovor s řadovým vojákem americké armády, který stojí před soudem obviněný z masakru uvnitř DMZ. Kdo mu vydal rozkaz?
brožovaná | 128 str. | 399 Kč Vyšla 19.9.2012
DMZ 3: Veřejné práce
Riccardo Burchielli, Brian Wood
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Stavební firmy. Soukromé ochranky. Nájemní dělníci. Teroristické buňky. Sebevražední atentátníci. New York City, Spojené státy americké. Anebo jak se poslední dobou říká: DMZ.
brožovaná | 128 str. | 399 Kč Vyšla 8.2.2012
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o