mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










20. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
John Cassaday

John Cassaday (14. 12. 1971) se narodil v texaském Fort Worthu a žije v New Yorku. Jako výtvarník je samouk, vystudoval filmovou a televizní režii, až pak se nechal zlákat komiksem. Od roku 1996 je novou stálicí na nebi komiksové ilustrace; Planetary je rozhodně z jeho tvorby nejslavnější, ale výrazně se podepsal i pod řadu dalších sérií a děl, například Ghost, Teen Titans, Flash nebo Union Jack. Ostatně se nedrží jen amerických nakladatelských velikánů, jako jsou DC, Marvel a Dark Horse, ale ilustroval také pro francouzské Les Humanoides Associés trilogii Fabiena Nuryho Je Suis Légion. Cassaday je vyhlášený svou důkladností a puntičkářstvím a například inking svých kreseb provádí sám a ručně. Také často vytváří samostatné komiksové obálky. V roce 2006 získal Eisnerovu cenu v kategorii Nejlepší inking/kresba tužkou.

Knihy od autora
Planetary 2: Čtvrtý muž
John Cassaday, Warren Ellis
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Jsou tři, brázdí celý svět, hledají vše podivné a zázračné a odhalují věci, které by jiní raději nechali v skrytu. Jsou to archeologové záhad, odkrývají tajné dějiny planety a mapují neviditelné hranice fantazie.
brožovaná | 144 str. | 399 Kč Vyšla 14.8.2013
Planetary 1: Do všech koutů světa a jiné povídky
John Cassaday, Warren Ellis
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Slavná série se točí kolem tříčlenné skupinky „archeologů nemožného“, kteří po celém světě odhalují záhady a taje a specializují se na bytosti se superschopnostmi a jejich vliv na svět lidí. Působí proto svým způsobem jako mnohem zábavnější a pestřejší komiksová obdoba Akt X.
brožovaná | 160 str. | 399 Kč Vyšla 20.2.2013
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o