mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










19. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
James Carol

James Carol se narodil a dětství prožil ve Skotsku. V 80. letech se přestěhoval do Anglie, kde žije dodnes. Než začal psát, živil se jako kytarista, zvukař, učitel hry na kytaru, novinář a instruktor jezdectví.
Postava Jeffersona Wintera se zrodila z Carolovy touhy vytvořit knižní sérii, která by mu poskytla maximum svobody. Autor dospěl k poznání, že čím zaujatější je při psaní knihy, tím větší zájem čtenářů výsledek vzbudí.
Carol píše své romány sice jako sérii, ale každý lze brát jako samostatnou knihu zasazenou do jiného prostředí a s jinými postavami. Takový přístup skýtá tu výhodu, že knihy není nutné číst v chronologickém pořadí.
Po Polámaných panenkách, prvním thrilleru s Jeffersonem Winterem, následovala Presumpce viny, první z řady elektronických knih mapujících Winterovo působení u FBI. Druhý thriller s Winterem nazvaný Watch Me vyšel loni na podzim.
James Carol bydlí v Hertfordshireu s manželkou a dvěma dětmi. Pokud nepíše, věnuje se výcviku koní a jezdců. Ve chvílích volna tento výtečný kytarista skládá a nahrává hudbu.

Knihy od autora
Nenápadný vrah
James Carol
překlad: Roman Lipčík
kategorie: Detektivky

 
Blíží se 5. srpen. Den, kdy kanadským Vancouverem po tři poslední roky vždy otřásl výbuch, při němž pokaždé zahynula jedna žena. Letos však proti vrahovi stojí bývalý policejní profiler Jefferson Winter.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 312 str. | 349 Kč Vyšla 21.9.2022
Oběť
James Carol
překlad: Roman Lipčík
kategorie: Detektivky

 
Neznámá dívka, která jedné noci osloví Jeffersona Wintera, o něm mnoho věcí ví, přestože on ji nikdy neviděl. A nevybíravým způsobem jej vtáhne do své kruté hry, která začala před několika lety a stále pokračuje. Kdo bude příští oběť?
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 288 str. | 299 Kč Vyšla 15.3.2017
Dobře se dívej
James Carol
překlad: Roman Lipčík
kategorie: Thrillery , Detektivky

 
Čeká na další vrahovy kroky, ty však nepřicházejí… Odpadlík z FBI a eso mezi světovými profilery Jefferson Winter je tentokrát postavený před nebývale složitý případ: nemá mrtvolu, nezná místo činu, přesto ví, že došlo k vraždě.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 304 str. | 299 Kč Vyšla 17.3.2016
Polámané panenky
James Carol
překlad: Roman Lipčík
kategorie: Thrillery , Detektivky

 
Sériový vrah, který neusmrcuje. Oběti, které zůstávají naživu. Vyšetřovatel, který má vraždění v genech.
Tento thriller si hned po vydání zajistil zájem klientů Amazonu, kde se vyhoupl na první místo žebříčku thrillerů. Všem těm, které neuspokojuje pracovní tempo autorů sérií o Jacku Reacherovi, Alexu Crossovi a dalších spřízněných postavách, přinesla před časem dobrou zprávu britská produkční společnost Sprout: zakoupila práva na Carolovy romány a chystá se podle nich natočit seriál s pracovním názvem Winter.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 312 str. | 299 Kč Vyšla 23.9.2015
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o