mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










18. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Marcus Emerson

Tohle není moje pravé jméno. Je to má tajná identita. Je to maska, kterou nosím, aby si lidi mysleli, že jsem spisovatel, zatímco skutečnost je mnohem, mnohem jednodušší. Jsem jenom kluk, který nikdy nevyrostl.
Všechno to začalo ve druhé třídě s Garfieldem. Je to první kniha, která mě ovlivnila. Lásku ke kreslení jsem si vypěstoval tím, že jsem obkresloval ten komiks tolikrát, dokud jsem nedokázala nakreslit skoro dokonalého Garfielda bez předlohy.
Když jsem se zrovna nehrbil nad skicákem, byl jsem přilepený k televizní obrazovce, na které běžely kreslené seriály Silverhawks nebo Thundercats nebo jsem jako většina dalších dětí mého věku hrál Super Mario Bros. Hodně. Vlastně tolik, že kdykoliv, když jsem hrál ukázkovou verzi v obchodě, mačkala se okolo mě skupina děcek, jako bych byl nějaká anomálie. S nataženým krky a otevřenými pusami zíraly na obrazovku jako zombie. Jestli to zní, jako když se vytahuju… tak jo. Měl jsem schopnosti šíleného Maria.
Potom jsem dorostl komiksů jako X-Men, Superman a Wildcats. Jezdil jsem na kole do obchodu s potravinami, kde jsem vysypal všechny své drobné, abych si koupil třeba poslední vydání Gen13.
Svůj první příběh jsem napsal v roce 1995, kdy jsem byl v osmé třídě. Bylo to pokračování Jurského parku, které jsem celé naškrábal do bloku, jenž jsem nosil v batohu, zjevně neoficiální a geniálně nazvané Návrat do Jurského parku. A i když jsem pevně věřil, že se mi díky tomu osmistránkovému rukopisu ozve sám Spielberg, nebylo to tomu tak. Ten chlap na mě prostě nebyl připravený, navíc odhaduju, že skutečné pokračování už napsal někdo jiný.
Jak jsem dospíval, četl jsem samozřejmě knížky od R. L. Stinea a Roalda Dahla, a i když jsem ty příběhy miloval, moje srdce stále patřilo komiksům, videohrám a vědeckofantastickým filmům, což mohl být důvod, proč se moje knížky líbí nejen dětem, ale i dospělým, které je svým dětem čtou. Moje postavy vycházejí z mých zkušeností, které stále přibývají díky mým čtyřem dětem. Jsou žijícím důkazem, že jsem jenom velké dítě.
Moje osmiletá dcera Evie zrovna dneska dostala klasické tričko s Želvími nindži. Šestiletý Elijah dokáže vyluštit všechny hádanky v Lego Star Wars Games, které mi dávají zabrat. Čtyřletý Parker v jednom kuse mluví o Rošťácích. A desetiměsíční Finn jsme pojmenovali po komiksové postavě, která je samé dobrodružství a vzrušení (moje žena s tím neměla problém).

Knihy od autora
Deník nindži ze šestky 4: Šach mat
Marcus Emerson
překlad: Ondřej Duha
kategorie: Dětské , Mládež

 
Jmenuju se Chase Cooper a tohle je můj čtvrtý deník nindži ze šestky a teď je osud školního vědeckého veletrhu v mých rukách, zatímco se snažím udržet náskok před pachatelem v tom nejbláznivějším týdnu mého života.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 160 str. | 199 Kč Vyšla 19.4.2017
Deník nindži ze šestky 3: Vzestup rudých nindžů
Marcus Emerson
překlad: Ondřej Duha
kategorie: Dětské , Mládež

 
Jmenuju se Chase Cooper a tohle je můj třetí deník nindži ze šestky. Od mého posledního zápisu uplynul další měsíc a až do teď byl celkem klid. Všechno to začalo, když mi nějaké dítě ukradlo školní batoh. Série katastrof, která následovala, způsobila, že to byl nejhorší týden mého života. Od chvíle, kdy jsem se stal číslem jedna na seznamu nejhledanějších zločinců Buchananovy školy až po objevení klanu rudých nindžů jsem se snad vůbec nezastavil!
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 136 str. | 199 Kč Vyšla 27.9.2016
Deník nindži ze šestky 2: Invaze pirátů
Marcus Emerson
překlad: Ondřej Duha
kategorie: Mládež , Dětské

 
Jmenuju se Chase Cooper a tohle je můj druhý deník nindži ze šestky. Od mého posledního zápisu uplynul měsíc, ale ve škole tak bláznivé, jako je ta moje, je měsíc celá věčnost...
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 104 str. | 199 Kč Vyšla 22.6.2016
Deník nindži ze šestky
Marcus Emerson
překlad: Ondřej Duha
kategorie: Dětské , Mládež

 
Jmenuju se Chase Cooper a jsem nindža ze šesté třídy. Byl jsem jen další hubený kluk, dokud mě skupina nindžů nepřijala do svého klanu. Přineslo mi to spoustu problémů, na které jsem nebyl připravený, což je důvod, proč si píšu tenhle deník, abych varoval ostatní děti, jak je nebezpečné stát se nindžou...
E-knihu a ukázku najdete zde.
Vázaná | 96 str. | 199 Kč Vyšla 20.4.2016
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o