mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










20. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Kelli Stanley

Kelli Stanley je úspěšná autorka detektivního žánru, velmi chválená kritikou a oblíbená u čtenářů. Jejím domovem je Hammettovo San Francisco, město, které miluje a kde se odehrávají její fiktivní příběhy.
Vystudovala klasickou literaturu, miluje jazz, staré filmy, ošoupané plstěné klobouky, Art Deco a jazykové hříčky. Jejími literárními vzory, jejichž tvorba ji nejvíce ovlivnila, jsou Raymond Chandler, Dashiell Hammett, Tennessee Williams, Cornell Woolrich, Francis Scott Fitzgerald a Thomas Hardy.
K jejím nejznámějším dílům patří série historizujících detektivních příběhů drsné školy o Mirandě Corbieové, zasazených do San Franciska čtyřicátých let minulého století. První detektivní román z této série se jmenuje Město draků a získal Cenu Macavity za nejlepší historický román, byl nominován na Cenu Los Angeles Times, Shamusovu cenu, Cenu Bruce Alexandera a Cenu RT Book Reviews, po vydání se dlouhé měsíce držel mezi nejprodávanějšími knihami a v mnoha hodnoceních patřil mezi nejlepší knihy roku.

Knihy od autora
Město draků
Kelli Stanley
překlad: Petra Andělová

 
San Francisco v roce 1940: město žije oslavami Svátků jara, čínského nového roku... Svérázná soukromá vyšetřovatelka Miranda Corbieová se odmítá smířit s vraždou mladého Japonce Takahašiho, jehož v Chinatownu zastřelili přímo před jejíma očima.
Detektivní román, jež patří k drsné škole, se dočkal velkého uznání čtenářů kritiky.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 360 str. | 299 Kč Vyšla 19.4.2017
Pokročilé

Knihy od autora:

NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o