mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










25. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Eidži Jošikawa

Jošikawa Eidži (vl. jménem Hidecugu) se narodil v roce 1892 v Jokohamě, jako nejstarší syn v rodině bývalého samuraje. Když se kvůli jeho otci dostala rodina do finančních problémů, začal pracovat, aby svým dílem přispěl k vylepšení domácího rozpočtu. V roce 1914 vydává svoji prvotinu Enošima monogatari (Příběh z Enošimy) a za dva roky nato se vydal na dráhu profesionálního spisovatele. Úspěch zaznamenal v roce 1925, kdy publikoval časopisecky román Kennan Džonan (Potíže s mečem, trable s ženami), zásadní průlom pro něj však znamenal román Mijamoto Musaši (Musaši, č. 2007), který vycházel na pokračování v novinách Mainiči šinbun v letech 1935 až 1939. Mezi jeho další úspěšná díla patří román Šinšo Taikóki (Taiko, č. 2001) o osudech vojevůdce Tojotomiho Hidejošiho a Šin Heike monogatari (Nový příběh rodu Taira), v němž se vrací k bojům rodů Taira a Minamoto na konci 12. století. Až do své smrti v roce 1962 byl Jošikawa ctěn jako jeden z nejlepších autorů populární literatury. Důkazem jeho oblíbenosti je i to, že jeho romány byly nesčetněkrát zfilmovány a přepracovány do komiksové verze.

Knihy od autora
Taikó
Eidži Jošikawa
překlad: Tomáš Hrách
kategorie: Historie , Romány

 
Epický román o bojích a slávě feudálního Japonska.
Ten, koho zajímá japonský způsob myšlení a pohled na život, může z románu Taikó vyčíst mnohé. Každá kapitola představuje mistrovskou ilustraci japonského přístupu k životu a ke smrti: není ostatně náhodou, že nejdojímavějšími scénami z celé knihy jsou ty, kdy se poražení bojovníci loučí s rodinami a páchají seppuku, mnohdy následováni svými nejbližšími.
E-knihu a ukázku najdete zde.
Vázaná | 848 str. | 999 Kč Vyšla 24.11.2021
Musaši
Eidži Jošikawa
překlad: Martin Tirala
kategorie: Historie , Romány

 
Mijamoto Musaši je samuraj, který nad soupeři vítězí nejen silou, ale hlavně svým srdcem. Poráží postupně všechny slavné bojovníky a vytvoří si svou vlastní školu boje se dvěma meči.
KNIHU s akční slevou 20 % koupíte zde.

E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 936 str. | 999 Kč Vyšla 27.10.2021
Pokročilé

Knihy od autora:

NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o