mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










11. 5. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
John Sandford

John Sandford je umělecký pseudonym držitele Pulitzerovy ceny, novináře Johna Campa. Camp se narodil v roce 1944 a vyrostl v Cedar Rapids v Iowě. Vystudoval bakalářský obor Americká studia na univerzitě v Iowě a svůj novinářský a reportérský debut absolvoval během patnáctiměsíčního pobytu v Koreji, kde pracoval pro své domovské noviny.
Po skončení pobytu v armádě strávil Camp 10 měsíců jako novinář v deníku Se Missourian v Cape Girardeau, a pak se vrátil na univerzitu, aby dokončil magisterský cyklus studia žurnalistiky. Od roku 1971 do roku 1978 pracoval jako nespecializovaný reportér v Miami Herald, kde se mimo jiné zabýval kriminální a drogovou problematikou, společně se svou kolegyní a též držitelkou Pulitzerovy ceny Ednou Buchananovou.
V roce 1978 přešel Camp do St. Paul Pioneer Press jako zvláštní reportér. V roce 1980 se stal v týchž novinách sloupkařem a jeho statě vycházely denně. V tomtéž roce se stal finalistou Pulitzerovy ceny za článek o komunitách původního amerického obyvatelstva v Minnesotě a Severní Dakotě a o jejich sociálních problémech. V roce 1986 získal Camp Pulitzerovu cenu za sérii zvláštních článků o krizi farmářství na Středozápadě.
Pod pseudonymem John Sandford napsal Camp v rámci své veleúspěšné série „Obětí“ již sedmnáct knih. Řada zahrnuje Pravidla oběti, Oběť ve stínu, Oči oběti, Tichá oběť, Ledová oběť, Noční oběť, Oběť v pasti, Nečekaná oběť, Tajná oběť, Jistá oběť, Snadná oběť, Vybraná oběť, Smrtelná oběť, Nahá oběť, Ukrytá oběť, Zlomená oběť, Neviditelná oběť, Tajuplná oběť, Hříšná oběť, Zbytečná oběť, Pohřbená oběť, Ukradená oběť a Nutná oběť.
V této kriminální sérii Sandford plně předvedl svou vynikající schopnost charakterizace a svůj nezaměnitelný smysl pro rytmus, které mu získaly chválu a uznání veřejnosti a učinily z jeho knih národní bestsellery. Sandford bývá označován za „rodilého vypravěče“ (San Diego Tribune), jeho práce si často získávají pověst „thrillerů, které se vám dostanou až do morku kostí a které nelze odložit“ (Chicago Tribune), a detektiv Davenport sklízí obdiv jako „jedna z nejpoutavějších (a obrazoboreckých) postav v současné beletrii“ (Detroit News).

Jestliže chcete o autorovi vědět víc, navštivte jeho webové stránky: www.johnsandford.org

Knihy od autora
Neonová oběť
John Sandford
překlad: Radim Zetka
kategorie: Detektivky

 
Tenhle sériový vrah je navíc kanibal... jak se Lucas Davenport přesvědčí v Las Vegas, městě neonů, dokáže své pronásledovatele nepříjemně překvapit.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 296 str. | 349 Kč Vyšla 19.11.2020
Zvrácená oběť
John Sandford
překlad: Radim Zetka
kategorie: Detektivky

 
Lucase Davenporta požádá o pomoc senátor Smalls, kterého se někdo pokusil zabít zvlášť rafinovaným způsobem. Když se Lucas se svými spolupracovníky, maršály Bobem a Rae, vydá po nejisté stopě, začnou umírat další lidé. Nikdo se nesmí třeba jen přiblížit k osobě, která za všemi zločiny včetně nelegálních obchodů se zbraněmi stojí…
E-knihu a ukázku najdete zde.
Vázaná | 304 str. | 299 Kč Vyšla 24.4.2019
Zlatá oběť
John Sandford
překlad: Radim Zetka
kategorie: Detektivky

 
Ukrást miliony drogovému kartelu je hodně špatný nápad... Lucas Davenport stojí proti lupiči z města Biloxi na jihu státu Mississippi a nájemným vrahům.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 296 str. | 299 Kč Vyšla 16.5.2018
Extrémní oběť
John Sandford
překlad: Radim Zetka
kategorie: Detektivky

 
Prezidentská kandidátka v ohrožení života. Zastaví Lucas Davenport atentátníky včas? Začíná v podstatě od nuly: má k dispozici jen špatnou fotografii jednoho z možných atentátníků a velmi málo času. Tradiční státní zemědělská výstava se totiž rychle blíží a kandidátka právě zde, mezi statisíci návštěvníky, plánuje svoje klíčové vystoupení...
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 304 str. | 299 Kč Vyšla 24.5.2017
Zranitelná oběť
John Sandford
překlad: Radim Zetka
kategorie: Detektivky

 
Vyšetřování kriminalisty Lucase Davenporta ho tentokrát zavede mezi členy zvláštní subkultury, z nichž většina je mírumilovná. Jenže pár jedinců je tu extrémně nebezpečných a ohrožují nejen jeho adoptovanou dceru Letty, jeho samotného, ale i spoustu nic netušících lidí...
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 296 str. | 299 Kč Vyšla 7.9.2016
Pohřebiště obětí
John Sandford
překlad: Irena Palová
kategorie: Detektivky

 
Než se případ z opuštěné farmy uprostřed kukuřičného pole dostane k Lucasi Davenportovi, najde policie patnáct mrtvol. A jako by to nestačilo, Davenport učiní při pátrání vlastní zneklidňující nálezy...
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 304 str. | 299 Kč Vyšla 29.4.2015
Zlá krev
John Sandford
překlad: Radim Zetka
kategorie: Detektivky

 
Rutinní vyšetřování vraždy dovede Virgila Flowerse až k obludnému spiknutí trvajícímu déle než století.
vázaná | 296 str. | 299 Kč Vyšla 10.9.2014
Nutná oběť
John Sandford
překlad: Irena Palová
kategorie: Detektivky

 
Vražda, skandál, politická špionáž a extrémně nebezpečná žena. Detektiv Lucas Davenport bude mít štěstí, vyvázne-li živ.
vázaná | 320 str. | 299 Kč Vyšla 5.3.2014
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o