mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










19. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Ed McBain
Narozen: 15.10.1926
Zemřel: 6.7.2005

V roce 1956 změnil Ed McBain svým prvním románem o 87. revíru navždy tvář detektivní prózy. Všechny další knihy se postupně staly mezinárodními bestsellery a McBain stejně jako jeho postavy legendou.
Nakladatelství BB art vydává McBainovy romány ve třech odlišných řadách.
Nejpočetnější z nich tvoří kriminální příběhy z prostředí 87. revíru – obsahují již přes 50 titulů. Další série je propojená postavou advokáta Matthew Hopea a zatím 13 knih s tímto hlavním hrdinou budou postupně představeny ve stejném pořadí, v jakém vycházely ve Spojených státech.
Když McBain zamýšlí něco víc než jen pobavit, vrátí se ke svému ranému autorskému pseudonymu Evan Hunter. Tak vznikla celá dvacítka knih.

„Nikdy jsem se od kritiků necítil akceptován, stále jsem odněkud slyšel – McBain je takový žebrající Hunter.“ - Ed McBain


Ed McBain se narodil 15. října roku 1926 v New Yorku, napsal více než sto třicet knih, prodalo se jich sto milionů výtisků. V roce 1998 byl McBain prvním Američanem, který obdržel Diamantovou dýku, nejvyšší ocenění, jež uděluje britská asociace spisovatelů kriminálních příběhů (British Crime Writers Association). Je také držitelem hlavní ceny sdružení Mystery Writers of America. Pod svým vlastním jménem – Evan Hunter – se věnoval spisovatelské kariéře táhnoucí se pět desetiletí, od prvního románu Džungle před tabulí z roku 1954 přes scénář k Hitchcockově filmu Ptáci až po knihu Sladký svět, jejž podepsal i jménem svého „alter ego“, pseudonymem Ed McBain. Jeho dalšími autorskými pseudonymy byly Hunt Collins, Ezra Hannon, Richard Marsten, John Abbot a Curt Cannon. Nejznámější americký autor detektivek zemřel 6. července 2005 ve věku 78 let v americkém Westonu.

Knihy od autora
Deset plus jeden
Ed McBain
překlad: František Jungwirth
kategorie: Detektivky

 
Steve Carella a jeho spolupracovníci z 87. revíru řeší případ osmi postupně stejně provedených vražd a dvou zabití...
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 208 str. | 249 Kč Vyšla 1.4.2015
Koho zvolil vrah
Ed McBain
překlad: Libuše Burianová-Hasenöhrlová
kategorie: Detektivky

 
Na podlaze laciné nálevny leží dlouhovlasá rusovláska se čtyřmi střelnými ranami v hrudi. Mrtvá. Proč však ten strašný nepořádek? Byl vrah natolik rozrušený, nebo chtěl prostě zmást stopy?
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 176 str. | 249 Kč Vyšla 8.10.2014
Zabiják
Ed McBain
překlad: Křišťan Bém
kategorie: Detektivky

 
Detektiv Steve Carella z 87. revíru se společně se svými kolegy vydává do ulic pátrat po vrahovi jednoho ze svých spolupracovníků. Neuspěje a vrah vystřelí znovu...
Toto je úplně první McBainův román ze série o 87. revíru.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 192 str. | 249 Kč Vyšla 11.6.2014
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o