mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










20. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Lindsey Davisová

Lindsey Davisová se narodila a vyrostla v Birminghamu a dosud se tam mezi své čtenáře ráda vrací. Na Oxfordské univerzitě vystudovala angličtinu, pak pracovala ve státní správě, od roku 1985 se plně věnuje literatuře. Je to autorka velice pilná, ostatně čtenáři jí nedopřejí žádný oddych. Dvacet let vydává prakticky jednu knihu ročně, většina z nich spadá do falconovské série. Tvoří s neobyčejnou invencí a vtipem.
S Falconem jsme se poprvé seznámili v Římě v 1. století za Vespasiánovy obnovy státu po období občanských válek, poznali jsme, jak se žilo v tehdejším nejrušnějším velkoměstě světa, a vydávali jsme se také do různých provincií v době ohromného rozmachu Římské říše. A protože je Falco nepokojná duše, informátor pracující často v císařských službách a řešící pestrou škálu zločinů, čtenář se ani chvilku nenudí.
Autorčiny knihy jsou překládány do řady jazyků, v Británii také dramatizovány pro rozhlas i televizi a získaly významná ocenění. České překlady už dnes počtem publikovaných titulů rychle dohánějí původní vydání.
Lindsey Davisová získala „Diamantovou dýku od Cartiera 2011“, což je prestižní cena Asociace spisovatelů detektivek (Crime Writers’ Association).

Více na oficiálních stránkách autorky: www.lindseydavis.co.uk

Knihy od autora
Nepřítel v domě
Lindsey Davisová
překlad: Jitka Fialová
kategorie: Detektivky , Historie

 
Bohatí novomanželé jsou zavražděni ve vlastní posteli a po jejich drahocenném stříbře se slehla zem. Podle názoru vigilů je zabili jejich otroci. Druhý díl nové série detektivních románů úspěšné anglické autorky, kterou na celém světě již proslavilo dvacet příběhů adoptivního otce Flavie Albie, Marka Didia Falcona.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 328 str. | 299 Kč Vyšla 6.9.2017
Svátek hojnosti
Lindsey Davisová
překlad: Petra Andělová
kategorie: Historie , Romány

 
Starý Řím, jemuž pouze formálně vládnou muži, znovu ožívá v prvním díle nové detektivní série, která si v ničem nezadá s předchozí „falconovskou“: oblíbený Falco se stáhl do pozadí a předal pomyslné žezlo své adoptivní dceři.
Vlády nad Římem se ujímá bohyně Cerera...
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 320 str. | 299 Kč Vyšla 22.6.2016

Články o autorovi:
24.8.2006 - Lindsey Davisová
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o