mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










26. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd se narodil ve Velké Británii ve městě Salisbury. Vystudoval univerzitu v Cambridge a Stanfordovu univerzitu v USA. Část svého života prožil v New Yorku, ale vrátil se do svého rodného města, aby zde mohl napsat svůj velký historický román SARUM (BB/art, 2001) inspirovaný dějinami Salisbury. Svou druhou knihu RUSSKA (BB/art, 2002) věnoval carskému Rusku a vylíčil v ní události, jež provázely tuto zemi od kozáckých dob až do dnů říjnové revoluce. Českým čtenářům se poprvé představil pozoruhodnou románovou ságou o založení a životě LONDÝNA (BB/art, 1999). V roce 2000 spatřil světlo světa další Rutherfurdův román HVOZD (BB/art, 2001), jenž čtenáře provádí devíti bouřlivými staletími dějin mystického kraje lesů a vřesovišť v jižní Anglii. První část pozoruhodného díla věnovaného Dublinu byla v originále publikována v roce 2004 a česky vyšla pod názvem DUBLIN: POČÁTKY (BB/art, 2005).

Více informací na autorových webových stránkách: www.edwardrutherfurd.com

Knihy od autora
Čína
Edward Rutherfurd
překlad: Zdeněk Hron
kategorie: Historie , Romány

 
Román Čína nám před očima oživuje scénu této obrovské a neustále se vyvíjející země. Rutherfurd líčí bouřlivý vzestup a pád říší prostírajících se od Šanghaje po Nanking a Velkou zeď v dobách, v nichž se kolonialistický Západ a bohatý a komplikovaný Východ setkávají v dramatickém střetávání kultur a národů.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 704 str. | 699 Kč Vyšla 29.6.2022
Paříž
Edward Rutherfurd
překlad: Milan Dvořák

 
Román Paříž, nejpodrobnější, nejpoutavější a nejromantičtější ze všech románů, které Rutherfurd kdy napsal, probouzí k bohatému životu pařížské výjevy, vůně i chutě.
Vychází k 125. výročí otevření Eiffelovy věže.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 704 str. | 499 Kč Vyšla 14.5.2014
Pokročilé

Knihy od autora:

NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o