mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










28. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
Garth Ennis

Narodil se v Belfastu (Severní Irsko) roku 1970. Brzy se chytil jako komiksový scenárista, který tvořil pro britské nakladatelství 2000 AD, pro které psal kupříkladu příběhy nelítostného ochránce zákona Judge Dredda. Tam si ho také všimli lidé z drsnější odnože nakladatelství DC jménem Vertigo a zlanařili ho pro hororový komiks Hellblazer, na kterém začal Ennis pracovat se svým přítelem Stevem Dillonem. Spolu pak také rozjeli vlastní a velmi úspěšnou řadu Preacher, která patří dodnes k naprostému vrcholu nejen Ennisovy, ale i komiksové tvorby vůbec. Preacher je plný podivných postav, irských upírů, sprostých slov, zfetovaných andělů a krvavých přestřelek. Stal se kultem, takže mu DC nabídlo, aby pro ně také udělal komiks. A Ennis stvořil ryzí tarantinovku – příběhy profesionálního zabijáka se superschopnostmi nazvaného suše Hitman. Kromě toho napsal Ennis i parodii na válečné příběhy Adventures of the Rifle Brigade, hypervulgární Dicks, vážné válečné příběhy War Stories, postkatastrofický příběh Just a Pilgrim a komiks The Pro, ve kterém popisuje, co se stane, když nadlidské schopnosti získá a do týmu superhrdinů se přidá profesionální prostitutka. Roku 2000 začal pro Marvel psát Punishera (také vyšel česky) a píše ho dodnes... stejně jako sérii o tajné organizaci, která má na starost likvidaci příliš zvrhlých superhrdinů – The Boys. Ennis si také rád odskočí k nějaké té minisérii – ať už cynické jako Chronicles of Wormwood či retro jako Dan Dare nebo War is Hell: The First Flight of the Phantom Eagle.

Knihy od autora
Punisher MAX: Četa
Garth Ennis, Goran Parlov
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Scenárista Garth Ennis a výtvarník Goran Parlov se vracejí do dob před zrodem Punishera, kdy teprve měl Castlův osud být napsán, a to olovem. Mladý důstojník je pevně odhodlán ochránit svoje muže jak před útoky nepřítele, tak i před neschopností shora, a brzy pochopí, o čem jeho řemeslo je...
brožovaná | 136 str. | 399 Kč Vyšla 31.10.2022
Punisher MAX: Svět sovětů
Jacen Burrows, Garth Ennis
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Někdo si palbou z AK-47 probíjí cestu ruskou mafií v New Yorku. A ten někdo není Punisher. Když Frank Castle začne zabijáka hledat, najde podivného človíčka s milým úsměvem a touhou po pomstě, která se vyrovná té jeho. Valeriji Stěpanoviči zabralo desítky let a tisíce kilometrů, než se dostal blíž k tomu, kdo zradil jej a jeho kamarády. Z afghánských hor se přes podsvětí rozkládajícího se Ruska dostal až sem, do newyorských ulic...
brožovaná | 136 str. | 399 Kč Vyšla 6.10.2021
Punisher MAX: Valley Forge, Valley Forge
Garth Ennis, Goran Parlov
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Třicátého října 1971 vyložily přepravní vrtulníky Huey vojáky na odlehlém pahorku ve Vietnamu, známém jako Střelecká základna Valley Forge. Na místě bylo nalezeno sedm set mrtvých vojáků. A taky jediný muž, který to přežil: kapitán Frank Castle.
brožovaná | 144 str. | 399 Kč Vyšla 28.6.2017
Punisher MAX: Dlouhá chladná tma
Garth Ennis, Goran Parlov
překlad: Richard Podaný
kategorie: Komiksy

 
Barracuda se vrátil. Nejnebezpečnější nepřítel, proti jakému kdy Punisher stál, navíc našel skulinu v jeho zbroji, a dokonce takovou skulinu, o které neví ani sám Frank Castle. Překypuje tou nejčernější a nejjedovatější nenávistí, chystá se Punishera rozdrtit na krvavou kaši...
vázaná | 128 str. | 399 Kč Vyšla 12.4.2017
Hitman: Pár vražd navíc
Garth Ennis, John McCrea
překlad: Šimon Španihel, Štěpán Kopřiva, Pavel Dort
kategorie: Komiksy

 
Koloběh Hitmanova života se sice uzavřel, ale stále zůstává mnoho příběhů, které stojí za to vyprávět. Konečně se dozvíme, kde vlastně Tommy Monaghan přišel ke svým schopnostem. Toto je poslední kniha sebraných speciálních příběhů Hitmana.
brožovaná | 280 str. | 599 Kč Vyšla 11.9.2013
Preacher: Pradávná historie
Steve Dillon, Garth Ennis, Steve Pugh
překlad: Štěpán Kopřiva
kategorie: Komiksy

 
Při svém pátrání po uprchlém Bohu, kterého hodlá hnát k odpovědnosti, narazil Jesse Custer na spoustu divných existencí – a není žádným překvapením, že mnohé z nich mají svůj vlastní podivuhodný příběh.
brožovaná | 280 str. | 599 Kč Vyšla 12.9.2012
Hitman 8: Zavíračka
Garth Ennis, John McCrea
překlad: Šimon Španihel
kategorie: Komiksy

 
Rozlučka profesionálního zabijáka.
Zatraceně, už se blíží zavírací hodina. Nejvyšší čas objednat si pár posledních panáků irský whisky.
brožovaná | 200 str. | 499 Kč Vyšla 22.8.2012
Preacher 9. - Alamo
Steve Dillon, Garth Ennis
překlad: Štěpán Kopřiva
kategorie: Komiksy

 
Garth Ennis a Steve Dillon jsou stále ve formě. A ani v této poslední části svého brutálně-popkulturního náboženského road westernu vás nehodlají šetřit. Všechny postavy se tu naposledy vrací, aby zakončili svou pouť.
brožovaná | 232 str. | 599 Kč Vyšla 25.1.2012
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o