mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










28. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
Autoři
John Connolly

John Connolly se narodil roku 1968 v Dublinu. Tam také na Trinity College vystudoval angličtinu a na Dublinské městské univerzitě žurnalistiku. Pět let pracoval jako nezávislý novinář pro Irish Times, kam dosud pravidelně přispívá. Živil se jako barman, číšník, úředník státní správy a doručovatel zboží obchodního domu Harrod’s.
V detektivním thrilleru Na ostří nože, za nějž získal Shamusovu cenu, poprvé představil trochu tajemného bývalého policistu Charlieho Parkera, který dosud vystupuje v šestnácti románech. Česky jich zatím vyšlo třináct, naposledy Vlk v pasti a Píseň stínů. Mimoto je Connoly autorem dvou svazků povídek nazvaných Nokturna a Noční hudba.
Pro mladší čtenáře napsal fantasy román Kniha ztracených věcí a v témže žánru trilogii Brána do pekla, Pekelné zvony a The Creeps. Se svojí partnerkou Jennifer Ridyardovou spolupracoval na trojdílné sci-fi The Chronicles of the Invaders.

Více informací o autorovi naleznete na jeho webových stránkách: www.johnconnolly.co.uk

Knihy od autora
Čas utrpení
John Connolly
překlad: Martin Verner
kategorie: Detektivky

 
Detektiv Parker je jiný než ostatní. Zemřel a znovu se narodil. Je odhodlaný vést válku s bytostmi ze stínů, které trýzní nevinné lidi, a nikdy s ní nepřestat.
E-knihu a ukázku najdete zde.
Vázaná | 392 str. | 349 Kč Vyšla 12.11.2019
Píseň stínů
John Connolly
překlad: Tamara Vosecká
kategorie: Detektivky

 
Detektiv Parker téměř doslova přežil svou smrt a kvůli zranění se pohybuje jen s obtížemi. Ovšem prastaré zlo ukrývající se v lidech, zlo, se kterým Parker neúnavně bojuje, zaútočí i v Boreasu, kde se detektiv zotavuje. A boj bude tentokrát otevřený a nevybíravý.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 352 str. | 299 Kč Vyšla 25.10.2018
Noční hudba
John Connolly
překlad: Jaroslava Kočová

 
Soubor kratších textů irského spisovatele Johna Connollyho nabízí nevšední zážitek všem, kdo mají rádi znepokojivé příběhy a nevyslovitelná tajemství. Svazek doplňuje autorův literární esej, v němž oceňuje i kritizuje knížky a filmy, které ho přivedly k literární tvorbě.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 368 str. | 299 Kč Vyšla 4.10.2017
Vlk v pasti
John Connolly
překlad: Martin Verner
kategorie: Thrillery , Detektivky

 
S mainským městečkem Prosperous je něco v nepořádku. Jenže zlo, které ho má v moci, je silnější, než si detektiv Charlie Parker dokázal představit. A to zlo usiluje o jeho život.
E-knihu a ukázku najdete zde.
vázaná | 352 str. | 299 Kč Vyšla 26.4.2017
Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o