mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










26. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
KNIHA
Criminal 1: Každý je zločinec (Criminal Deluxe Edition, Volume 1)
Ed Brubaker, Sean Phillips
překlad: Štěpán Kopřiva
kategorie: Komiksy
Vyšla 27.10.2021
stran: 432
vazba: vázaná 168 x 258
ISBN: 978-80-7595-508-1
cena: 990 Kč

V reprezentativním vázaném vydání s novou obálkou opět vychází jedna z nejoceňovanějších kriminálních sérií poslední doby: Criminal Eda Brubakera a Seana Phillipse, který získal Eisnerovu a Harveyho cenu v několika kategoriích.

Tato luxusní edice komiksu Criminal obsahuje první tři příběhy, Zbabělec, Lawless a Mrtví a umírající, spolu s mnoha bonusy, včetně esejí, ilustrací a článků popisujících okolnosti vzniku.

„Criminal představuje jako celek zatraceně skvělé čtení, v němž nechybí všechno, co ke správné gangsterce patří – správní hrdinové, trocha násilí a peprné dialogy, které se díky Kopřivově překladu čtou jedna radost. A určitě se k němu budete opakovaně vracet, abyste si vychutnaly všechna ta příběhová propojení, která poznáte až po několikátém čtení.“
Martin Stručovský – mfantasy.cz

„Právě žánr sám a jeho archetypy jsou hlavním hrdinou Criminalu, který se tak stává esencí moderní drsné školy a pojí v sobě to nejlepší ze starých filmů noir a raných snímků Quentina Tarantina.“
Boris Hokr – aktuálně.cz

„V sérii Criminal vytváří Brubaker vlastní fikční svět, ne nepodobný tomu, jaký stvořil Mario Puzo v Kmotrovi.“
Jiří G. Růžička – A2

„Neustávající déšť, hustý cigaretový kouř a záblesky výstřelů tlumených temnou nocí. Ed Brubaker a Sean Phillips servírují čtenářům noirový komiks z prostředí bezskrupulózního světa zločinu, který v tom nejlepším slova smyslu připomene kultovní Sin City Franka Millera.“
Jakub Ehrenberger – Fantasya.cz

„... Naprosto přesný a nádherně nesmiřitelný.“
Frank Miller

Každý zločinec má svůj příběh.

Leo Patterson je obezřetný profesionál s širokým odborným rejstříkem: kapesní krádeže, bankovní loupeže, přepadávání obrněných vozů. Jenže je možná dokonce až příliš obezřetný. Říkají o něm, že nikdy nevezme do ruky pistoli. Říkají o něm, že je zbabělec. Ale teprve v případě ukázkově zpackaného loupežného přepadení, do něhož se zaplete spolu se zkorumpovanými policisty, se ukáže, že Leo nemá strach z vězení nebo ze smrti – ale z něčeho temnějšího, brutálnějšího... a daleko, daleko horšího.

Tracy Lawless si odsloužil v armádě svoje a teď se vrací domů. Ale do rodného města ho netáhnou nostalgické vzpomínky, ale pomsta. Někdo zabil jeho bratra. Někdo z vlastního gangu. A Tracy Lawless – tvrdý, brutální chlap s obličejem zohyzděným popáleninami – se vrací, aby se do bratrova bývalého gangu infiltroval a vraha vypátral. A zabil. Jenže nic není takové, jak se zdá.

A nejsou to jen Leo a Tracy. I ostatní, kteří jsou zpočátku pouze vedlejšími postavami v jejich příbězích, mají svou historii, své osudy. Barman v putyce, kam Leo a Tracy chodí, dívka, kterou kdysi miloval, Tracyho násilnický otec... každý, opravdu každý má svůj příběh.

Ed Brubaker a Sean Phillips vykreslují své drsné noirové kapitoly s neokázalou atmosférickou strohostí. Příběhy zločinců, kteří jsou lapeni ve svých předurčeních jako mouchy v sudu plesnivého medu, příběhy nekonečné osamělosti na špatné straně zákona, temných vášní, podrazů, krve a násilí – a voleb, které jsou jedna horší než druhá.



Názory:
Přečíst vybrané | Přečíst vše | Přidat

Pokročilé


NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o