mapa serveru 

 distribuce 

 o nás 

 kontakt 










26. 4. 2024
Vyhledávání
Novinky
Připravujeme
Zlevněné knihy
Autoři
Dotisky
Paperbacky
Biografie
Cestopis
Detektivky
Detektivky 3x
Dětské
Fantasy
Historie
Hobby
Hudba
Humor
Literatura
Literatura faktu
Mládež
Obrazové publikace
Ostatní
Poezie
Pro ženy
Romány
Thrillery
Komiksy
Kalendáře
KNIHA
Legenda o Brokenu (The Legend Of Broken)
Caleb Carr
překlad: Jaroslava Kočová
kategorie: Fantasy , Historie, Romány
Vyšla 4.12.2013
stran: 608
vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7461-444-6
cena: 499 Kč po slevě 250 Kč

Před dvěma staletími získal britský historik Edward Gibbon překlad starého rukopisu, jenž líčil osudy dávného království, které se počátkem středověku údajně rozkládalo v srdci dnešního Německa. Hodlal jej zveřejnit, jenže přítel ho od jeho záměru odradil – zaštítit svým jménem dobrodružnou smyšlenku plnou magie a dvojsmyslných narážek by prý zničilo Gibbonovu pověst seriózního vědce. Britský historik proto svůj nápad zavrhl a po rukopisu se slehla zem… až donedávna, kdy ho v neoznačené krabici v jednom archivu objevil americký spisovatel Caleb Carr. Brokenský rukopis jej uchvátil natolik, že se rozhodl uskutečnit to, k čemu neměl jeho předchůdce odvahu.
A tak se i my můžeme seznámit s osudy bohatého opevněného města Broken ležícího na hoře uprostřed Davonského lesa. Tajné brokenské kliky snují intriky, aby království ovládly, zatímco za žulovými hradbami přežívá kmen vyděděných lesních sběračů – Banové. Ti se vydávají na dobrodružnou pouť, aby za pomoci věhlasného učence a kouzelníka pokořili vznešené hradby, pomstili se za svůj nespravedlivý osud a napomohli konečnému vítězství vědy nad pověrou.

Dlouho očekávaná kniha Caleba Carra, která bere dech a je neodolatelně čtivá, je napěchovaná akcí a přináší plejádu postav, jejichž příběh se odvíjí na pozadí předstředověkého střetu kultur – při kterém staří bohové bojují s novými, věda popírá všechny předpoklady a ctnost získává mnoho podob.
Legenda Brokenu, plná dobrodružství a vypravěčské invence, je nevšední a dokonale podmanivé mistrovské dílo.

E-knihu a ukázku najdete zde.

Pokročilé

O autorovi - Caleb Carr

NAHORU
MAPA SERVERU

DISTRIBUCE

O NÁS

KONTAKT

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o