Recenze

Džungle rtěnek
Sex se vrací do města. New York se změnil na Džungli rtěnek – Hospodářské noviny

Televize Prima koupila Džungli rtěnek, seriál od autorky Sexu ve městě. Vysílat ho bude každou středu od 6. ledna ve 22 hodin.

Na české obrazovky od nového roku zamíří největší seriálový hit od dob Sexu ve městě. Seriál Džungle rtěnek (v originále Lipstick Jungle) už více než rok v USA bourá žebříčky sledovanosti, sbírá jednu prestižní televizní cenu za druhou – a také dělá radost inzerentům, módním návrhářům a vůbec všem zadavatelům tzv. product placementu, tedy placeného umisťování reálných výrobků a značek do děje.
Seriál Džungle rtěnek koupila televize Prima, která vysílá i populární Zoufalé manželky nebo teenagerskou Gossip Girl. "Na našem hlavním kanále poběží Džungle rtěnek každou středu od 22:00, první epizoda se na obrazovce objeví 6. ledna 2010," sdělila HN mluvčí televize Jana Kocová.

Pod Džunglí rtěnek je podepsána Candace Bushnellová, táž autorka, která sepsala knihu i scénáře příběhů Carrie Bradshaw a jejích kamarádek.

Její kniha Džungle rtěnek se na počátku tisíciletí stala americkým knižním bestsellerem - právě tak jako předchozí kniha "sloupků o sexu" od Carrie, fiktivní newyorské novinářky (a ostatně také alter ega samotné Bushnellové).

Podobný koncept jako v Sexu ve městě

A i seriálová Džungle rtěnek se konceptu Sexu ve městě celkově hodně podobá. Příběhy tří úspěšných a bohatých žen, módní návrhářky, šéfredaktorky módního časopisu a filmové producentky, se opět odehrávají v New Yorku, svižné epizody opět stojí na brilantních komentářích, dialozích a také na luxusních módních výstřelcích – a tmelící linkou dějové zápletky jsou neradostné milostné vztahy všech tří hrdinek.

V hlavních rolích seriálu, který v USA právě vysílají v druhé seriálové sezóně, se objevují Brooke Shieldsová (producentka Wendy Healy), Kim Raverová (novinářka Nico Reilly) a Lindsay Priceová (návrhářka Victory Ford), kterou čeští diváci mohou znát i ze slavného teenagerského seriálu Beverly Hills 90210.


Předchozí recenze Další recenze

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o