Recenze

Bledý jezdec
BBC America má vlastní Hru o trůny

Stanice BBC America spojila své síly s Carnival Films, což je společnost, která produkovala například Downton Abbey. Zaměřily se na knižní sérii od Bernarda Cornwella, která se v originále jmenuje The Saxon Stories, ale je také známá pod názvem The Warrior Chronicles. V Česku vychází jako "Anglosaská kronika".

První kniha vyšla v roce 2004 a série zatím není u konce. Další (v pořadí osmá) kniha nesoucí titul Prázdný trůn vyšla letos v dubnu, takže pokud bude první seriálová série úspěšná, materiálu na další řady je více než dost.

Příběh seriálu The Last Kingdom (Poslední Království) se odehrává v roce 872 a vypráví příběh různých království, která se rozprostírají na území dnešní Anglie a která se musejí vypořádat s hrozbou v podobě bojechtivých vikingů. Hlavní postavou je Uhtred, který díky Vikingům osiřel a ti ho potom vychovali jako jednoho ze svých. Během své výpravy skrz zemi sužovanou válkou bude bojovat se svými dvěma identitami. Narozdíl od jiných středověkých fantasy, The Last Kingdom slibuje, že půjde čistě o historickou beletrii, která zahrne i Alfreda Velikého – muže, který jako první sjednotil Anglii.

Pro Bernarda Cornwella to není první knižní série, která zaujala seriálové tvůrce. V roce 1993 se začal vysílat dobrodružný historický seriál Sharpe, který se udržel na obrazovkách dlouhých a úspěšných patnáct let. Hlavní postavu, britského vojáka za časů napoleonských válek, zde hrál Sean Bean, který později zazářil i jako Eddard Stark v Game of Thrones.

30.10.2015 ()

Předchozí recenze Další recenze

© BB/art 2001. Site created by CZI, s.r.o